Czekoladowe ciasto Diablo bez cukru





Opis

Niebiański smak z piekła rodem! Rozkoszuj się słodkim smakiem czekoladowego ciasta. Nie licz kalorii. Zaparz kawę ;)
Brytyjskie wyroby marki Diablo słodzone są naturalnym maltitolem, dzięki czemu stanowią idealny produkt dla diabetyków, osób trzymających dietę, sportowców lub po prostu tych, którzy chcą się cieszyć smakiem czekolady bez obawy o poziom cukru.
Nie powinieneś czuć się winny z powodu słodkich przekąsek. Raz na jakiś czas, każdy powinien sprawić sobie odrobinę czekoladowej przyjemności. Właśnie dlatego firma Diablo, jako pierwsza w Wielkiej Brytanii rozpoczęła produkcję słodyczy bez cukru! Brak cukru? Brak potrzeby chodzenia na kompromis! To główna dewiza marki Diablo. To, że są to produkty o niskiej zawartości cukru nie znaczy, że są mniej smaczne – celem firmy było stworzenie produktów typu „sugar free” bez wpływu na smak i udało się to osiągnąć! Nieważne kim jesteś - nie czekaj! Skosztuj!
Czym jest maltitol, którym słodzone są czekolady Diablo? Jest on pozyskiwany z naturalnych surowców (ziarna zbóż) i może być stosowany przez diabetyków. Jest mniej kaloryczny od sacharozy i minimalizuje ryzyko wystąpienia próchnicy.
100% smaku czekoladowego ciasta!
0% cukru
Naturalna słodycz dzięki maltitolowi.
Składniki
mąka pszenna, woda, jaja, oleje roślinne (palmowy, sojowy), substancja słodząca (maltitol), tapioka, kakao w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, aromaty, skrobia kukurydziana, błonnik pokarmowy, substancje spulchniające.
Alergeny: produkt zawiera gluten, soję oraz jaja. W produkcie mogą znajdować się śladowe ilości sezamu, orzechów ziemnych oraz innych orzechów.
Wartości odżywcze
100 g |
30 g (porcja) | |
Wartość energetyczna | 1590 kJ / 380 kcal | 477 kJ / 114 kcal |
Tłuszcze | 22 g | 6,6 g |
(w tym tłuszcze nasycone) | 10 g | 3 g |
Węglowodany | 47 g | 14,1 g |
(w tym cukry) | 0 g | 0 g |
(poliole) | 21 g | 6,3 g |
Białko | 7 g | 2,1 g |
Błonnik | 4 g | 1 g |
Sól | 0,65 g | 0,19 g |
Masa netto: 200 g
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.
Najlepiej spożyć przed: informacja na opakowaniu.